Már egész fiatalon segítettem anyukámnak kenyeret sütni, sőt többször egyedül csináltam. Víz, liszt, élesztő és só...ez volna a kenyér alapja. Persze aztán az ember minden kreativitását beleölheti, vagy is kerülhet bele hagyma, paprika, sajt...és így tovább. De manapság már nem ilyen egyszerű kenyeret sütni.
"Brit fogyasztóvédelmi szervezet kampányt indítottak "Real Bread Campaign" vagyis "Kampány az igazi kenyérét" címen a hipermarketek ellen.
Megállapításuk szerint az összetevőkhöz, rengeteg adalékanyagot, E-számokat, és tartósítószert adnak hozzá feleslegesen, rontva ezzel a minőségén és károsítva ezzel a fogyasztok egészségét."
Felfújt, jól kinéző és illatos kenyerek és pékáruk, de a dolog korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek a kenyér receptjének kéne lennie.
Kapcsolódó cikkek:
- Mindennapi kenyerünk: mit eszik a magyar?
- E-számok, nélkülözhetetlen táplálék- kiegészítők?! (EU - Food Today)
- A Foodwatch a tésztaszósz gyártót címkecsalással vádolja...
- Liszt kisokos - Melyiket válasszam?
- A teljes kiőrlésű liszt mint a bélflóra ellensége? - avagy a túlzott lektin fogyasztás követkézményei...
- Kovász receptek antalvali módra