HTML

Hitomi1597

Érdekel minden ami öko-, ezo-, bio-, de csak mértékkel, azaz nem vagyok ortorexiás, továbbá a Kulturális Kreatívok. Erről gyűjtök és teszek közzé infókat

Egy dietetikus szerint a cukor

2010.03.16. 13:38 Hitomi1597

Újabb cukor infó. Elég sokat fogok írni róla, hogy minden szemszögből megvizsgálhasd a témát.

    • " A szervezet számára bizonyos mennyiségben fontos, az agy számára pedig egyedüli energiaforrás a szőlőcukor. A szőlőcukor elősegíti a tanulási és emlékezési folyamatokat, javítja a koncentrálóképességet.

    •      Hosszan tartó fizikai erőkifejtés vagy nagy állóképességet igénylő tevékenységek közben (például hosszútávfutásnál) a cukrok bevitele javítja a kitartást, és csökkenti a fáradtságérzetet.

    •      A cukrok csökkentik az érzelmi ingadozásokat, és javítják a kedélyállapotot. Az édes élelmiszerek iránti igényünk érzelmi tényezőkkel is kapcsolatos, amit fokozhat az olyan neveltetés, amely az édességekkel jutalmaz.

    •      Bizonyos szénhidrátok befolyásolják egyes ásványi anyagok hasznosulását. A tejcukor (laktóz) segíti a kalcium hasznosulását a szervezetben, és fokozza beépülését a csontokba. A gyümölcscukor (fruktóz) megkönnyíti a magnézium felszívódását, amely hatással van az ideg- és izomingerlékenységre, a fogak és csontok felépítésére, az enzimműködésekre, valamint fokozza a vas felszívódását."

Ez csak egy kis szemelvény a Tények, hitek és tévhitek a cukorról című cikkből, mit mindenki figyelmébe ajánlok.

komment

süti beállítások módosítása