Újabb cukor infó. Elég sokat fogok írni róla, hogy minden szemszögből megvizsgálhasd a témát.
" A szervezet számára bizonyos mennyiségben fontos, az agy számára pedig egyedüli energiaforrás a szőlőcukor. A szőlőcukor elősegíti a tanulási és emlékezési folyamatokat, javítja a koncentrálóképességet.
Hosszan tartó fizikai erőkifejtés vagy nagy állóképességet igénylő tevékenységek közben (például hosszútávfutásnál) a cukrok bevitele javítja a kitartást, és csökkenti a fáradtságérzetet.
A cukrok csökkentik az érzelmi ingadozásokat, és javítják a kedélyállapotot. Az édes élelmiszerek iránti igényünk érzelmi tényezőkkel is kapcsolatos, amit fokozhat az olyan neveltetés, amely az édességekkel jutalmaz.
Bizonyos szénhidrátok befolyásolják egyes ásványi anyagok hasznosulását. A tejcukor (laktóz) segíti a kalcium hasznosulását a szervezetben, és fokozza beépülését a csontokba. A gyümölcscukor (fruktóz) megkönnyíti a magnézium felszívódását, amely hatással van az ideg- és izomingerlékenységre, a fogak és csontok felépítésére, az enzimműködésekre, valamint fokozza a vas felszívódását."
Ez csak egy kis szemelvény a Tények, hitek és tévhitek a cukorról című cikkből, mit mindenki figyelmébe ajánlok.