HTML

Hitomi1597

Érdekel minden ami öko-, ezo-, bio-, de csak mértékkel, azaz nem vagyok ortorexiás, továbbá a Kulturális Kreatívok. Erről gyűjtök és teszek közzé infókat

Agymosás jól felfogott önérdekből

2010.01.24. 18:56 Hitomi1597

Már írtam, hogy nem vagyok egy aszkéta alkat, egészségesen élni viszont szeretek, úgyhogy kitaláltam magamnak egy mentális rásegítő terápiát, ami abból áll, hogy vezetés közben (naponta 2 x 1,5 órát ingázom) egészségtudatosságra nevelő előadásokat hallagtok. Nekem kezd bejönni a dolog, úgyhogy folyamatosan ajánlgatni fogom Neked is, hátha Te is kedvet kapsz az "egészségtudatos agymosásához".

A mostani hanganyag, amit ajánlok Neked meghallgatásra: A bio élelmiszerek és alapanyagok táplálkozástani előnyei - Prof. Dr. Habil. Bardócz Zsuzsanna (Debreceni Egyetem Táplálkozástudományi Intézet) előadása (ez már a második posztom erről az előadásról, ezért csináltam egy )

„Ha megvizsgáljuk azt, hogy mi van a táplálékunkban a tápanyagokon kívül, akkor látjuk, hogy tartalmazzák a mezőgazdasági termelésben használt összes szer maradékanyagait, … a gombaölőket, a gyomirtókat, rovarölőket, talajfertőtlenítőket, műtrágyá maradványokat. Amikor az alapanyag megvan, feldolgozás során kerül hozzá adalékanyag, tartósító, szinező, kenőanyag, állagjavítő, amiket röviden E-számoknak nevezünk. Végül a tárolás és csomagolás során is további vegyszer kerül a táplálékunkba. Ehhez állati eredetű táplálék esetén hozzájönnek még a hormonok, állatgyógyászati szerek maradékai. Ezek tulajdonképpen egy koktélt képeznek a szervezetünkben.

Ennek hatása a környezetre olyan dolog, amit mindenki mindig hall

  • A termőföldek kimerülése és pusztulása

  • A biodiverzitás csökkenése

  • A talajvizeink, ivóvíz elszennyeződése

  • A levegő elszennyeződés 

  • Az ózonlyuk, káros UV sugárzás

  • Az „üvegház-hatás” okozta felmelegedés

  • A környezeti háttérsugárzás erősödése

  • Kimerülő a kőolaj, földgáz készletek

Ha megvizsgáljuk, hogy mi az ára ennek a szervezetünkre, a kép elkeserítő:

  • Az emberi- és állati génállomány hibái egyre gyakoribbak

  • A rákkeltő hatásokat mindenki tapasztalja

  • A fejlődési rendellenességek egyre gyakoribbak. Megdöbbenve olvastam a Népszabadság egyik 2009. januári számában, hogy minden 4-5. gyerek valamilyen születési rendellenességgel születik Magyarországon.

  • Cukorbetegség népbetegséggé vált.

  • Szív- és érrendszeri, légzőszervi panaszok

  • Immun-, és allergenicitási problémák

  • Hormonzavarok

  • Idegrendszeri zavarok

A bio élelmiszerek és alapanyagok táplálkozástani előnyei - Prof. Dr. Habil. Bardócz Zsuzsanna (Debreceni Egyetem Táplálkozástudományi Intézet)előadása tartalomjegyzékét itt találod.

Érdemes letöltened a kozmetikumokban található káros anyagokról szóló ingyenes tanulmányt is, a címe: A 10 legkockázatosabb vegyületcsoport, amit érdemes kitiltanod a fürdőszobádból

komment

Címkék: hanganyagok agymosáshoz

süti beállítások módosítása