Már írtam, hogy nem vagyok egy aszkéta alkat, egészségesen élni viszont szeretek, úgyhogy kitaláltam magamnak egy mentális rásegítő terápiát, ami abból áll, hogy vezetés közben (naponta 2 x 1,5 órát ingázom) egészségtudatosságra nevelő előadásokat hallagtok. Nekem kezd bejönni a dolog, úgyhogy folyamatosan ajánlgatni fogom Neked is, hátha Te is kedvet kapsz az "egészségtudatos agymosásához".
A mostani hanganyag, amit ajánlok Neked meghallgatásra: A bio élelmiszerek és alapanyagok táplálkozástani előnyei - Prof. Dr. Habil. Bardócz Zsuzsanna (Debreceni Egyetem Táplálkozástudományi Intézet) előadása (ez már a második posztom erről az előadásról, ezért csináltam egy )
„Ha megvizsgáljuk azt, hogy mi van a táplálékunkban a tápanyagokon kívül, akkor látjuk, hogy tartalmazzák a mezőgazdasági termelésben használt összes szer maradékanyagait, … a gombaölőket, a gyomirtókat, rovarölőket, talajfertőtlenítőket, műtrágyá maradványokat. Amikor az alapanyag megvan, feldolgozás során kerül hozzá adalékanyag, tartósító, szinező, kenőanyag, állagjavítő, amiket röviden E-számoknak nevezünk. Végül a tárolás és csomagolás során is további vegyszer kerül a táplálékunkba. Ehhez állati eredetű táplálék esetén hozzájönnek még a hormonok, állatgyógyászati szerek maradékai. Ezek tulajdonképpen egy koktélt képeznek a szervezetünkben.
Ennek hatása a környezetre olyan dolog, amit mindenki mindig hall
A termőföldek kimerülése és pusztulása
A biodiverzitás csökkenése
A talajvizeink, ivóvíz elszennyeződése
A levegő elszennyeződés
Az ózonlyuk, káros UV sugárzás
Az „üvegház-hatás” okozta felmelegedés
A környezeti háttérsugárzás erősödése
Kimerülő a kőolaj, földgáz készletek
Ha megvizsgáljuk, hogy mi az ára ennek a szervezetünkre, a kép elkeserítő:
Az emberi- és állati génállomány hibái egyre gyakoribbak
A rákkeltő hatásokat mindenki tapasztalja
A fejlődési rendellenességek egyre gyakoribbak. Megdöbbenve olvastam a Népszabadság egyik 2009. januári számában, hogy minden 4-5. gyerek valamilyen születési rendellenességgel születik Magyarországon.
Cukorbetegség népbetegséggé vált.
Szív- és érrendszeri, légzőszervi panaszok
Immun-, és allergenicitási problémák
Hormonzavarok
Idegrendszeri zavarok
A bio élelmiszerek és alapanyagok táplálkozástani előnyei - Prof. Dr. Habil. Bardócz Zsuzsanna (Debreceni Egyetem Táplálkozástudományi Intézet)előadása tartalomjegyzékét itt találod.
Érdemes letöltened a kozmetikumokban található káros anyagokról szóló ingyenes tanulmányt is, a címe: A 10 legkockázatosabb vegyületcsoport, amit érdemes kitiltanod a fürdőszobádból