Azt tudtad, hogy a kandírozott narancshéj, vagy az, ha a különböző citrusfélék héját belereszeled a sütibe, az kifejezetten mérgező? Állítólag gombaölő szer tartalmú viasszal vonják be a citrusféléket, hogy a szállítás során ne penészedjen meg, amit mi meg beleteszünk a mákos bejgli töltelékébe (ez nem tartozik ide szorosan, de azt tudtad, hogy a 100%os dobozos narancslevek jelentős részét (az általam ismert összest) narancshéjból és répából csinálják?)
Két vizsgálatot is említ a „Vegyszer, avagy mitől csillog a gyümölcs?” c. cikk, ami a vizsgált összes gyümölcs esetében talált az engedélyezett határértéket meghaladó szermaradványokat a citrusfélék héjában.
Ez a hír azért érint nagyon érzékenyen, mert az egyik kedvenc kajám a lencseleves vagy főzelék, amibe ízesítésként narancshéjat főzök bele. Istenien illik egymáshoz a lencse, a babér és a narancshéj íze, illata. Mondanám, hogy próbáld ki, de most már soha (brühühü) nem fogok narancshéjas lencsét enni
Még néhány elszomorító infó: